kolmapäev, 23. november 2016

Collagen Hydrolysate ehk kuidas ma oma valutavaid liigeseid turgutan.


 Sain täna kätte oma viimase iHerbi tellimuse. Tellisin neilt Collagen Hydrolysate pulbrit. Seda soovitatakse ka kilpnäärme kokaraamatus, mida saab vaadata siit. See on küll ingliskeelne aga retseptid on üsna lihtsad ja kergelt arusaadavad. Link sellele tootele asub siin.

Collagen Hydrolysate iHerbist.
Purgi tagumine pool.

 Milleks siis kollageen hea on ja miks seda soovitatakse ka kilpnäärme haiguste puhul tarvitada? 

 Kilpnäärme alatalitusel on päris palju sümptomeid ja neist päris mitu on seotud liigestega. Selle kohta võib rohkem lugeda näiteks siit.
 Kilpnäärme haigeid võivad kimbutada mitmesugused lihasvalud (lihased on tõepoolest tihtipeale nii valusad, nagu oleks trammi alla jäänud). Võib esineda liigeste jäikust (no minul ongi ju vasakul õlal külmunud õla sündroom). Võib esineda lihasnõrkust. Lisaks veel võivad kilpnäärme alatalituse puhul esineda haprad küüned, juuksed võivad hõreneda ja kuivaks muutuda, nahk võib olla kuiv ja ketendav (kes ei tahaks omale tugevamaid küüsi, ilusamat nahka ja ilusaid terveid juukseid, eksole?) 

Kollagen ja želatiin. Foto: netist. 

 Kollageen on inimorganismi kõige tähtsam valk. Ta moodustab 30% kõikidest valkudest ning 70% naha valkude massist. Selle tulemusena peegelduvad kõige rohkem nahas ja organismis toimuvate kollageeni kvaliteedi ja koguse muudatused.
Kollageen esineb samal ajal nii ehitusmaterjalina, kui liimina, mis formeerib organismi kõiki rakke samuti tagab kudede ja organite tugevust, prinkust ja elastsust. Kollageen vastutab rakkude ja organite ning rakkude ja peaaju vaheliste informatiivsete sidemete eest, osaleb organismi kõigis eluliselt tähtsates protsessides.

Laste ja noorte inimeste organismis uuenevad kollageeni kiud pidevalt. Kuid umbes 25-aastast alates hakkab inimese organism iga aasta kaotama u. 1,5% naturaalset kollageeni. 35-aastaseks saamiseks jääb meie organismis umbes 15%, ning 45 aastaseks - 30% kollageeni puudu. Derma rakkudevahelise aine uuenemine aeglustub, rakud kaotavad niiskust, seetõttu hakkab organism vananema ning tema funktsioonid hääbuvad. Niipea kui organism kaotab võimet kollageeni produtseerimiseks, kajastub see eesotsas naha seisundis. Tekivad kortsud, venitusarmid, nahk muutub kuivaks, ilmneb elujõu üldine langus.

Kollageen - tervise, ilu ja nooruse valem:
  • elastne, nooruslik ja särav nahk
  • painduvad, elastsed liigesed
  • maksimaalne töövõime ja energilisus kogu tööpäeva jooksul
  • hea enesetunne ja nooruse pikenemine

 Just see, mida kilpnäärme alatalituse puhul vaja oleks. Seega pole ime, et seda soovitatakse ka kilpnäärme kokaraamatus tarvitada. Siin üks retsept sellest kokaraamatust: 
Autoimmuun tee retsept tasuta kilpnäärme kokaraamatust.
 Leidsin netist veel ühe huvitava artikli, kus liigesehädadest saadi jagu kõigest 10 päevaga ja seda kõige tavalisema želatiini tarvitamisega. Artikkel asub siin

Üks lõik Hingepeegli artiklist Liigesevaludest vabaks ainult 10 päevaga.
  Njah, ega see minu tellitud kollageen odav lõbu pole. Samas on teda seal koguni 454 grammi (16 oz-i) ja seda on ikka korralikult suur purgitäis. See pulber on ju kerge. Ja mul oli kogunenud oma iHerbi tellimustega jälle loyalty creditit (püsikliendi soodustus, millega kogub iga tellimuse pealt raha, mida siis järgmise tellimusega kasutada saab ja millega tellimuse hind soodsam tuleb) ning sain selle ära kasutada collageni tellimisel. Nii, et mulle tuli see kätte odavam, kui sama kogus želatiini siit ostes. Samas miks mitte kasutada kõige tavalisemat želatiini? See ju väidetavalt mõjub väga tõhusalt. 
Toiduželatiin. Foto: netist.

 Mina aga hakkan nüüd oma iHerbist tellitud kollageeni tarvitama ja ootan ikka positiivseid tulemusi ka. :) 
 Homme on plaan selle kilpnäärme kokaraamatu tee retsept ära proovida. Näis, kas läheb kurgust alla? :D Tee sisse läheb ju peale kollageeni veel kookosõli. 
 Kookos on üldse kilpnäärme puhul väga kasulik tarvitada. Lisaks on kookosõlil samuti liigesid niisutav toime ja sel on veel palju kasulikke omadusi. Neist võib lähemalt lugeda näiteks siit.

 Olge terved ja ilusad! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar