reede, 11. august 2017

Ube (lilla jamsi) jäätis.


 See retsept (siin) jäi mulle juhuslikult netis tuulates silma. Ja kohe meenus, et ma ju alles hiljuti kirjutasin postituse gluteenivabadest jahudest ja ka seal oli sellest jahust juttu. Postitus asub siin: Gluteenivabad jahud. Seega tekkis huvi see kodus järgi teha. Njah, retseptis kasutatakse värsket lillat jamssi aga retseptis oli soovitus 1 tass lillat jamssi 4 tassi veega pehmeks keeta. Aga seda lillat jamsi püreed saab ju väga edukalt ka selle Umami poest ostetud lilla jamsi ehk ube jahuga teha. Ja oligi probleemile lahendus olemas. Läksin tõin selle lilla pulbri paki (siin) Umami poest ära ja jäätisetegu võis alata. :) 


Pilt originaalretseptist. 

Pisut Ube ehk lilla jamsi jahu kohta infot (info saadud tootetutvustusest): 
Ube (lilla vesijamsi) jahu. 115g pakend. Tervislik gluteenivaba jahu erklillast jamsist, millega saab valmistada värvilisi kooke ja desserte. Eriti levinud Filipiinide köögis. Maitselt õrnalt magus, vanilli ja pähkleid meenutav. Ube jams sisaldab ohtralt antioksüdante ning A-, C- ja E-vitamiine. Kasuta biskviidi küpsetamisel, jäätise valmistamisel, küpsistes, kreemides jne.
Kasutamiseks tuleb kuivatatud ube jahu esmalt rehüdreerida. Selleks sega jahu veega ja keeda kuni saad ühtlase püree.
Maitsesta soovi korral suhkru vms. Sega jäätisesse, koogitainasse, kreemi, kondenspiima või vahukoore sisse. 

Koostis: ube jams

Vaja läheb:
Vajalikud vahendid: 
väike pott või kastrul
köögikombain või blender või mikser
sügavkülmakindel nõu
tükike toidukilet


Pilt originaalretseptist. 


Koostisosad:
1 pakk ehk 400 ml kreemist kookospiima
400 ml vett
50 g lilla jamsi jahu
1 spl ehk 13 g stevia suhkrut
1 tl ehk 5 ml vanillikaunapastat


Ekstra kreemine kookospiim. Pilt: netist. 


Lilla jamsi ehk ube jahu. Pilt Umami lehelt.



Stevia suhkur. Pilt Sojapood lehelt. 
Vanillikaunapasta. Pilt: netist. 

Valmistamine:
 Pane 50 grammi lilla jamsi jahu 400 ml veega väikeses potis keema. Keeda kaane all keskmisel kuumusel ca 20-25 minutit. Sega vahepeal ja vajadusel lisa juurde vett, kui tundub, et püree on liiga kuivaks keenud. Kui püree on valmis keenud siis jahuta maha ja püreeri saumiksriga ühtlaselt kreemiseks. Siis on päris kindel, et püree on ühtlaselt kreemine ja kõvemaid tükikesi ei jää sisse. 


Selline nägi välja keedetud lilla jamsi püree. Foto: erakogu. 

 Vala blenderisse ekstra kreemine kookospiim ja lisa jahtunud lilla jamsi püree. Blenderda ühtlaseks kreemjaks massiks. Kaabi blenderi seintelt sinna jäänud jäätisemass alla tagasi, lisa stevia suhkur ja vanillikaunapasta ja blenderda veelkord korralikult läbi. 
 Valage valmisblenderdatud jäätisemass sügavkülmakindlasse nõusse ja katke see toidukilega. Külmutage 3 tundi, segades iga 30 minuti järel, et ühtlustada konsistentsi ja lõhkuda tekkinud jääkristallid. 
 Tõstke enne serveerimist välja 10 minutiks sulama. Võtke jäätisekulbiga jäätisest ilusad pallikesed ja serveerimisel puistake peale kuival pannil röstitud kookoselaaste. 


Kookoselaastud. Pilt: netist. 

MINU KOMMENTAAR:
 Jäätist oli väga lihtne valmistada ja maitses see kreemiselt ja ... vat maitset ma ei oskagi kirjeldad. Kookosene ja ... mingi magus maitse oli :D Igal juhul väga hea oli. Röstitud kookoselaastud ka sobisid minu arust hästi. 
 Järgmisena proovin mõne koogi sisse seda lilla jamsi püreed panna. Ilusa lavendlililla koogi saab. Või koogi kreemi sisse? :P Igal juhul ideid on mitmeid. :)

Ube (lilla jamsi) - kookose jäätis. Foto: erakogu.

Ja siin on selle jäätise toitumisalane teave:


Mõnusat maiustamist! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar